måndag 17 maj 2010

Dagssegling 100515

GBK70-Mörtöbundsö-GBK70
Dist 20.0
Tid 5.49

Åkte en sväng för att ta kort på gennakern som skall säljas. Det började med kryss förbi Smådalarö upp mot Mörtöbundsö. Det började bra med ca 3-4 m/s och 4 knop på loggen. Läste lite tips hur man skall trimma på kryssen på Albatrossegel och försökt följa dom råden. Otroligt vilken höjd jag kunde ta! Kryssvinklarna blev väldigt trubbiga.
Ju längre ut på Jungfrufjärden vi kom desto mindre blåste det. När vi sedan vände om vid Mörtöbundsön och skulle sätta gennakern dog vinden totalt.
Hela Jungfrun låg som en spegel, så vi rullade in gennakern igen och väntade på att det skulle blåsa igen. Ca 20 min låg vi och guppade i ca 0.00 knop innan vinden kom tillbaka. Då hissade vi gennaker och fick genast en fart av 6 knop. Mäktig känsla när det inte blåser så mycket. Lite overkligt faktiskt.
När vi svängde söderut vid Smådalarö fick vi vinden mer akter ifrån vilken gjorde att gennakern inte fyllde. Bara att rulla in och ta ner. Sedan åkte vi på storen tillbaka till GBK70. En riktigt mysig avslutning på en fin seglats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar