fredag 18 juni 2010

Dagssegling 100613

På väg till Tyresö Strand
Dist: 18.1
Medelhastighet: 3.8
Tid: 4.48

2:a försöket att komma till Tyresö Strand. Som vanligt blåste det en del på Gålöfjärden, men ju närmre Smödalarö vi kom desto mindre blåste det. Denna dag dominerades av lugna vindar med inslag av åskmoln, vilket innebar att det var nästan bleke varvat med ganska frisk vind som kom från olika håll hela tiden.
Förbi Smådalarö fick vi en frisk vind med kryssbog. Vinden höll i sig ända tills vi skulle vika in i hålet till Erstaviken och Vissvass. Där tuppade vinden av igen och vi beslöt att avbryta försöket att nå Tyresö Strand. Matsäck i sittbrunnen i strålande sol innan vi vände hemåt igen. Nu var det det här med att vinden vred sig hela tiden. Om vi hade kryss upp så kan man ju ge sig på att det blev kryss hem också! Dock vred sig vinden nästa 180 grader, så det gällde att slå vid rätt tillfälle för att få fördel av vindvriden.
Utanför Smådalarö började det regna då vi körde rakt under ett åskmoln. Sen dog vinden igen och vi åkte för motor hem.
Tänk att det skall vara så svårt att komma till Tyresö Strand! Idag åkte vi 18 distans och hade hela Erstaviken kvar, vilket ger ytterliggare 14 distans fram och tillbaka. Totalt alltså 32 distans! Inte konstigt att det är svårt att segla dit...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar