söndag 15 augusti 2010

Bergskär 100801-03

100801 GBK70 - Själskär

Idag bar det av till Bergskär för en tredagars. Möjligtvis skulle mamma och pappa komma ut lite senare.
Dom lovade hårda sydliga vindar, men det blåste inte så mycket på Gålöfjärden, varför vi hissade full stor till den självslående focken. Fin fart ända till Jungfrun där den hårda vinden började visa sig. Vi tog därför in ett rev bakom St Lökholmen, strax innan hålet söder om Mörtö-Bundsö. Det tackade vi för på Norrfjärden där vinden ökade och vred mot SO.
Det var ledigt vid Själskär mot Bergskär, men de hade lovat SV-liga vindar så vi gick runt och tittade vid klacken och där var det ledigt. Det som är dåligt med klacken är att det studsar stora vågor på öarna utanför och sedan in mot Bergskär, så det blir lite skvalpigt vid hårda sydliga vindar. Vi trodde dock att det skulle ge med sig till kvällen, men det gjorde det inte, så natten blev inte lugn alls. När man försökte sova lyssnade man på hur tamparna knarrade vid knaparna. Inte helt optimalt...

100802 Klacken - Själskär

Vi vaknade av att det skvalpade i aktern och det visade sig att vinden hade vänt till NO. Bara att flytta på sig och vi åkte till bryggan på Själskär. Vindprognosen berättade om 360 graders vindvred på ett dygn varför det inte spelade någon roll vart man låg. Vid bryggan drog det lite genom hålet, men det var ingenting som störde. Efter ett tag tuppade vinden av och hela fladen låg som en spegel.
På förmiddagen skrubbade vi av däck och sittbrunn. Det behövdes efter en hel säsong av användande. Efter skrubbningen tyckte man att Milou var väldigt ren och snygg. Precis när vi var klara kom regnet. Bara att krypa ner och sova bort dagen. Det regnade i 4 timmar non-stop, men sen kom inget mer regn.

100803 Själskär - GBK70

Natten var väldigt lugn denna gång. Havet låg som en spegel hela natten och skulle göra så hela denna dag. Efter en väldigt skön morgon med temperaturer på över 20 grader och som sagt helt stilla var det dags att bege sig hemmåt. Ingen idé att segla idag, så det blev motor hela vägen hem genom Kymmendö kanal. Det är ju otroligt tråkigt att åka för motor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar