söndag 15 augusti 2010

Bergskär 100806-07

100806 GBK70 - Bergskär

Som en sista resa på semestern åkte vi till Bergskär över natten och mötte upp mamma och pappa.
Mycket svaga vindar på väg ut. Vi åkte för motor till strax söder om Smådalarö, då det kom en NO-lig vind och vi kunde hissa segel. Det blåste ganska bra runt öarna, men ute på Jungfrun fanns det stora blåshål. Det gällde att hålla sig nära land hela tiden där vinden fanns. Vi såg ett antal båtar som försökte korsa Jungfrun tvärs över, men de fastnade allihopa i bleket mitt på fjärden.
Genom hålet söder om Mörtö-Bundsö och sedan halvvind ner till Söderholm.
Mamma och pappa låg vid stenarna. Lite klurigt att lägga till, men mha peket kunde vi ligga innanför Linnea utan bottenkänning. Vi fick en mycket solig och varm eftermiddag med många bad. Det var så varmt att parasollet kom upp för första gången i år.

100807 Bergskär - GBK70

Vi vaknade upp till en mulen dag med kluck i aktern. Vinden hade vridigt något mot N, men det blåste så lite så vi låg kvar. Efter morgonbestyren åkte båda båtarna iväg hemmåt. Linnea startade lite före oss.
Ute vid sydpinnan satte vi segel och såg då Linnea med segel halvvägs till Mörtö-Bundsö. Båda båtarna seglade jämnt denna dag. Vid Smådalarö började det regna så vi tog ner seglen och åkte för motor resten av vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar