lördag 23 juni 2012

120622 GBK70-Notholmen

Sillunch sitter som en smäck efter en hård seglats
Längst in i södra viken på Notholmen
Bild från promenaden
Midsommar och vi försökte åka ut, trots att de lovade regn nästa dag. En fin dag kunde vi i alla fall få.
Blåsigt var det. NO 8-11 gissar jag. Jag kan inte lita på vindmätaren under gång för den visade 6-9, men det blåste betydligt mer.
Vi tog in ett rev från start. Det visade sig att vi ändå hade lite för mycket segel uppe, men vi körde på ändå. Ett slag förbi Apelviksudd. För om tvärs till Havtornsudd. Läns/halvvind till Rumpudden där vi klockade de högsta hastigheterna. Loggen visade sju till nästan åtta knop hela vägen. Efter Rumpudden blev det för om tvärs/kryss ner till Långbäling. Här märke vi att vi bar för mycket segel då båten ville skära upp hela tiden. Man fick vara med på storskotet och släppa ut när körarna kom. Det hjälpte något att tighta hem på akterstagssträckaren. Det var väldigt byigt bakom Ornölandet så man kunde inte slappna av en sekund. Härligt med lite aktiv segling! Efter Långbäling blev det kryss upp till Notholmen. Då räckte det inte med hemskotat akterstag utan jag fick släppa lite på skoten och köra på fart istället. Detta testade vi första gången på Ornö Runt och det fungerar otroligt bra. Vi höll nästan lika högt med sex knop på loggen och mindre lutning.
Väl framme låg mamma och pappa redan där. De hade varit ute sedan i onsdags. Det fanns en plats längst in som vi lade oss på. Vi fick en helt fantastisk dag med sillunch, promenad, sol, middag med jordgubbar till efterrätt och tårta till kvällsfikat. En mycket bra midsommar mao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar