tisdag 7 augusti 2012

120728 "Stenarna"-GBK70

Ännu en fin morgon så det blev ett morgondopp även idag. Idag skulle mamma och pappa åka vidare norrut medans vi skulle åka hem för att få en dag hemma innan vardagen.
Mamma och pappa åkte efter frukosten. Det var vindar från SO idag, så de fick en fin resa upp till Bockö-Storö. Pga den SO-liga vinden drog det runt badberget. Nu skulle vi ändå åka hem, så vi flyttade inte på oss. Vi åt lunch och sedan kastade vi loss.
SO-liga vindar betyder medvind eller halvvind hela vägen hem. Vi satte upp spinnakern direkt och fick en mycket fin seglats till Mörtö-Bundsön och sedan över Jungfrufjärden, förutom när vi skulle gippa. Jag hade spinnakern ganska tight skotat innan gippen, så jag kunde knappt sätta fast bommen när vi gippade. Inte så snyggt, men med lite kämpa gick det tillslut. Alltid lär man sig någonting. Innan man gippar måste man skota spinnakern för plattläns så att båda skoten är ungefär lika långa.
Vi åkte via Dalarö sedan. Vi tog ner spinnakern när vi var framme vid Dalarö och fortsatte med fock i en halvvind hela vägen hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar