tisdag 7 augusti 2012

120731 Sadelöga

Till Sadelöga
Från Sadelöga
Milou med gäster vid den vanlig platsen
Vadå? Världens bästa natur? När det finns smartphones att titta på!
 Åkte ut på en dagstur med Peter och Johan. Peter var med på en tur förra året och ville gärna följa med igen. Johan var lite tveksam först, men Peter övertalade honom att följa med. Johan var nog lite osäker pga att han aldrig hade seglat förut.
Vindarna kom från SV och det skulle blåsa ganska mycket på förmiddagen och sedan öka(!) på eftermiddagen. SV-liga vindar brukar betyda Sadelöga och så också denna gång. Det är lagom seglingsavstånd dit för att luncha och sedan åka hem på kvällen.
Iom att det blåste ganska mycket startade vi med ett rev vilket var väldigt lagom. Visst lutade båten, men det var ingen fönstertvätt. Kryss till Rumpudden och sedan halvvind till Långbäling. Vidare hade vi vinden för om tvärs till Sadelöga. En mycket fin seglats med höga farter hela tiden. Peter och framförallt Johan satt med kameran och plåtade allt som rörde sig. Helt förståeligt då skärgården visade sig från sin bästa sida denna dag.
Väl framme vid Sadelöga var det lite skvalpigt och det kom några vindbyar från sundet, men vi skulle ju inte ligga över, så det fick gå. Vi hade en väldigt fin dag med vila, fågelskådning, småprat, lunch, mer vila och småprat. Vid halv fem lättade vi igen.
Vi hissade samma segelsättning som förut. Vinden hade tilltagit, men nu skulle vi inte kryssa så det gick bra. Vi åkte på insidan av Björkö denna gång för att komma bort från vågorna från Mysingen. Från där vi vek av innan Björkö och till Havtornsudd hade vi nästan plattläns och tio m/s. Milou forsade fram i nära åtta knop hela denna bit. Mäktigt.
Peter och Johan var mycket nöja med seglingen så det blir säkert flera turer. Christian saknades så nästa år får vi försöka hitta något datum som passar alla fyra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar