fredag 30 juli 2010

Långviksskär 100716-17

GBK70 - Långviksskär
Dist: 19.2
Medelfart: 4.5
Tid: 4:14

En sista kortresa innan den långa resan till Norrtäljeviken. Mamma och pappa påbörjade sin resa till Norrtäljeviken nu och vi beslöt att göra sällskap första etappen.
Det hela började i pysvind med spinnaker. Det vred mycket hela tiden vilket gjorde det svårt att åka dit vi ville med stående spinnaker. Spinnaker åkte ner vid ett vindhål på Jungfrufjärden. Efter rundningen av Mörtö-Bundsö kom mer vind från Syd, så det blev ett fint race resten av resan. Det blåste på bra, så första biten med kryssbog var det lite väl mycket segel uppe, men med lite slack i storen gick det bra. När vi sedan vek av norrut var det bara att åka med.
Mamma och pappa hade tagit land i fladen NO om Långviksskär och det fanns en lucka åt oss också. Här får man nog aldrig ligga ensam. Verkar vara ett poppis ställe.
Bad, mat och en fin kväll som avrundades med fika i Milou.

Långsviksskär - GBK70
Dist: 19.3
Medelfart: 5.4
Tid: 3:35

Mamma och Pappa gav sig iväg tidigt norrut. Vi åkte strax efter, men mot ett betydligare tråkigare mål.
Vinden hade avtagit något, men bara något, och vridit till SO. Mer än sträckbog till Byttan och sedan var det dax för spinnakern igen. Hej vad det gick! Plattläns till Mörtö-Bundsö och sedan halvvind på Jungfrun (vinden hade vridit lite på Jungfrun). Mellan 6-7 knop med toppar på 7.5. Ju närmre Smådalarö vi kom desto mer spännande blev det. Tur att man har strumpa så man kan få ner spinnaker under ordnade former trotts att det blåser relativt hårt.
Halvvind hem betydde inte ett enda krysslag på hela resan. Ibland går det för bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar