lördag 10 juli 2010

Nedergårdsö 100703

GBK - Nedergårdsö
Dist: 19.2
Medelfart: 4.3
Tid: 04:26

Det skulle bli en kalashelg varför vi åkte ut för att sova över på sjön. Kalashelg betyder att typ alla andra också skall ut så vi hade väldigt låga förhoppningar att finna en vik för oss själva. Vi skulle börja leta natthamn vid Sadelöga, så vi riktade stäven söderut. Det skulle blåsa S-SV hela helgen vilket det gjorde, så det började med kryss ner mot Rumpudden för att sedan falla av utmed Ornö till hålet mellan Ornö och Utö.
En del båtar hade vi med oss. Alla var semesterseglare så Milou hade bra fart om man jämför med dom båtarna. Bl a hade en Arcona 355:a svårt att komma ifatt.
Väl framme vid Sadelöga låg det en motorbåt där, så vi åkte vidare ner till norra sidan av St Notholmen. Här är det svårt att lägga till, men vi var inställda på att ligga på svaj. Dock drog det ganska mycket plus att det låg en hel del motorbåtar här. Nästa ställe att undersöka var norra delen på Nedergårdsö. Där gick det att ligga. Det drog lite och det var väldigt djupt, men det gick att ankra på 6 meterskanten. Inte optimalt för SV, men vi skulle ändå åka ivag imorgon igen.
En kalasfin kväll fick vi med sol, bad och utsikt över hela Fjärdlångsfjärden. Det blev middag i solnedgången. Inte dumt alls.

Nedergårdsö - GBK70
Dist: 12.8
Medelfart: 4.7
Tid: 2:44

Dagen började med ett morgondopp. 14 grader i vattnet, så det gick fort. Ren tortyr, men väldigt skönt när solen värmer igen. Efter frukosten gav vi oss iväg. Det blåste en aningens mer mot SV, så det blev kryss upp till Ornö/Utö-hålet för att sedan bli halvvind utmed Ornö och Varnöbergen. Idag tog vi genvägen norr om Björkö. Hade aldrig åkt där, men det var en väldigt trevligt väg vi säkert kommer att ta fler gånger. Det måste vara medvind dock om man skall åka här.
Under 3 timmar hem. Länge sedan man åkte en sådan kort bit. Kändes ganska skönt faktiskt och för dagen väldigt lagom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar