måndag 26 juli 2010

Nedergårdsö 100712-13

GBK70 - Nedergårdsö
Dist: 14.8
Medelfart: 4.0
Tid: 3:40

Vi åkte ut över natten. Det skulle blåsa SO, så vi åkte till norra Nedergårsö där vi hade legat förut på svaj. Då låg vi helt ensamma och hoppades på samma tur denna gång också.
I början blåste det mycket lite och vi gick för motor till norra St Rotholmen innan vinden kom. En svag kryss hela vägen till Ornö/Utö. Efter den passagen åkte vi rätt in i ett vindhål, så det var bara att ta ned trasorna och fortsatta resterande delen för motor.
Denna gång fick vi inte vara ensamma här. Det låg redan en motorseglare längst ut när vi kom och strax efter vi hade kommit till ro kom det två motorbåtar och lade sig på en udde lite närmre. Det märks att det är eländiga klippor här då de som hade motorbåtarna fick agera bergsgetter för att komma iland. Men vad gör man inte för att få grilla?
En skön dag följdes av en vacker kväll med solnedgång.

Nedergårdsö - GBK70
Dist: 12.6
Medelfart: 4.8
Tid: 2:38

Nästa morgon var det bara att åka hem igen. Den SO:liga vinden bestod så vi slapp kryss idag. Inga dramatiska händelser att rapportera. Vi hade tänkt att hissa spinnakern, men utanför Ornö var det plattläns så vi lät det vara. Vinden vrider alltid lite konstigt pga Värnöbergen så vi fick gippa väldigt ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar