söndag 23 oktober 2011

Ornö runt 110910

Sista turen för säsongen. Vi startade runt kl 14.00, så det skulle bli svårt att hinna tillbaka innan det blev mörkt. Denna gång försökte vi åka Ornö runt samma bana som tävlingen Ornö Runt, men åt fel håll för att få vinden i ryggen söder om Ornö.
Ganska svag västlig vind. Halvvind/för om tvärs ner till Rumpudden. Efter Rumpudden kunde vi hissa spinnakern och det gick väldigt bra i början. Runt 6 knop vilket vi var nöjda med. Ju längre ner mot Långbäling vi kom desto mer mojnade vinden. Vid sundet håll vi knappt 4 knop. Vi försökte ha spinnakern uppe även på utsidan Ornö, men det gick inte. Halvvind till lite för om tvärs även här. Fin segling i kvällssol upp till Mörtö-Bunsö. Där det blåste lite mer kom vi upp i fina 6 knop, annars stod loggen runt 4-5 knop.
Ju senare det blev, desto mindre blåste det. När vi skulle runda Lökholmen och sätta kurs mot Dalarö blåste det nästan ingenting alls och dessutom var det kryss hela vägen hem. Vi tog ner seglen och körde för motor hem via Dalarö. Fin solnedgång och skymning. Satte på lanternorna för första gången och upptäckte att motorlanternan inte lös. Får kika på det när jag gör om elsystemet i vinter.
På bryggan mötte vi vakten när vi kom in. Man märkte hur bra bryggorna är upplysta när man kommer in utifrån och det är mörkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar