lördag 22 oktober 2011

Själskär 110827

Dagstur till Själskär. Denna gång med ett par från Friskis&Svettis som gäster. Det blåste ganska friskt så vi tog ett rev i storen. Gästerna är inte så vana vid att vara på sjön, så vi tog det piano. Vinden från SO, så det var kryss förbi Dalarö och sedan en lång kryssbog ut på Jungfrun. Det var nästa så vi kunde sträcka till huset på Mörtö-Bundsö, men vi fick slå utanför och sedan kryssa oss igenom hålet. Bland öarna blåste det inte så mycket, men ute på öppet vatten blåste det desto mer så det var bra att vi tog revet från början. Vi hade vatten upp till relingen på kryssen hela tiden.
Kryss förbi Alkläpporna och sedan ett långt slag ner mot sydpricken utanför Söderholm. Vi hade tänkt att lägga till mot Själskär så vi tog ner seglen utanför Söderholm och gick för motor in i fladen. Pappa låg redan vid bryggan, så vi lade till bredvid.
Lunch i strålande sol bestående av varmkorv. Alltid lika gott på sjön efter en fin seglats. Vi låg här sedan ett par timmar för att gästerna skulle få känna på stämningen på sjön, vilket uppskattades väldigt mycket.

Efter lunch och en stunds avkoppling var det dags att bege sig hemåt. Pappa och mamma gav sig hem samtidigt. Vinden hade mojnat betydligt på bara de få timmar vi låg vid Själskär. Nu hade vi medvind, satte spinnakern som knappt fylldes. Otroligt vilken skillnad det var från när vi åkte ut. Vi tog ner spinnakern vid inloppet till Kymmendö kanal. Gled sakta med segel genom kanalen och startade motorn ovanför Ornö. Storen fick sitta uppe som hjälpsegel tills vi rundade Apelviksudd.
Allt som allt en mycket trevlig dag med trevligt sällskap. De tyckte om seglingen så de följer nog med fler gånger nästa säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar