fredag 28 oktober 2011

Renovering el - före

Några ord hur elsystemet såg ut innan jag började renoveringen och hur jag har tänkt mig att det nya elsystemet kommer att se ut.

Första bilden - batteriutrymmet
Det röda batteriet som nu är reservbatteri skall bytas ut mot en marin modell och bli startbatteri. De övriga batterierna skall precis som idag vara förbrukningsbatterier. Inga mindre sladdar skall finnas här, utan gå till kopplingsplintar som sitter på utsidan av utrymmet akterut. Det är främst laddningskablar från solcell och landel som kommer att flyttas. Nästan alla minuskablar kommer att anslutas till kopplingsplintar i stuvfacket.

Andra bilden - elpanelen
Elpanelen kommer att flyttas till skottet bakom nedgångstrappan. Bakom nuvarande panel kommer alla säkringar som inte finns i den nya elpanelen att finnas. Där den gamla panelen sitter idag kommer det vara en lucka med en volt/ampere-mätare på.

Tredje bilden - stuvfacket
Här skall endast kablar finnas. Kopplingsplintar för minus finnas också här. Nu finns det säkringar här och för att byta dom måste man ta bort alla saker och hoppa ner i stuvfacket. Skringarna kommer sedan finnas åtkommliga inne i båten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar