måndag 2 juli 2012

120701 Ornö runt



Gårdagen regnade bort, så det blev en dagssegling idag istället. Det blåste lite till en början. S 3-4 så det blev kryss ner mot Rumpudden. Framför oss hade vi mamma och pappa som skulle till Ålö. Ju närmre Rumpudden vi kom, desto mer mot SV vred sig vinden och desto mindre blåste det. När vi äntligen kunde runda udden och tänkte att nu blir det fin sträckbog till Långbäling så vred sig vinden mot SO, så det blev kryss även dit.
På utsidan Ornö slapp vi äntligen kryssen och kunde äta lite matsäck innan spinnakern åkte upp. Efter Notholmen ökade vinden så vi hade god fart ända upp till Lökholmarna. Första biten med spinnakern hade vi med fartvinden nästa halvvind, medan när vi föll av väster om Fiver-Sätraön hade vi nästa optimal spinnakerbog. Det är så härligt att skotta spinnakern lite safe, fatta rodret och känna att det bara drar iväg.
Vid Lökholmarna tog vi ner spinnakern. Över Jungfrufjärden fick vi vinden för om tvärs. Genom Dalarö på fyra slag och sedan gick vi öster om Gunnarsholmen och hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar