måndag 23 juli 2012

120722 Bockö/Storö-Långviksskär

Fyren Svängen utanför Sandhamn
Vaknade till en fantastisk fin morgon igen. Bad och frukost, vanliga morgonbestyren och sedan iväg. Vinden hade vänt, så nu var det SV för hela slanten. Det började med svaga vindar, så jag hissade hela storen från början. En fin kryss ner förbi Sandhamn. Vi gick leden rakt söderut. Efter Sandhamn började det blåsa på mer och mer. Jag visste ju att det skulle göra det, så det var klantigt av mig att inte lyssna på vad de sa på rapporten och ta in ett rev i storseglet på en gång. Nåja bara att kämpa på i motvinden och göra seglen så plana som möjligt. Det blåste 8,5 m/s som mest.
Vid Bullerön tog vi hålet vid Melskär istället. Det är lite lättare att kryssa där. Efter ett par slag var vi framme vid Långviksskär. Skönt att inte vara framme så sent, utan vi kunde äta lunch när vi kom fram, ta en tupplur mellan lunch och middag och ändå ha lite kväll.
Vi lade oss på det "vanliga" stället på den lilla ön, men i efterhand skulle vi ha valt klacken på själva Långviksskär mot SV. Här på den lilla ön blåser det väldigt mycket då det inte finns några träd som stoppar upp vinden. Speciellt när det är styrka vindar runt 10 m/s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar