torsdag 19 juli 2012

120718 Bockö/Storö-Marboviken

Riggar spinnakern, som aldrig kom upp :-(
Framme vid badberget
Rensa kantareller
Vaknade till en fin morgon. Vinden hade vridit mot SO, så den snodde runt udden lite, men soligt och fint var det. Efter morgondopp, frukost och övriga morgonbestyr var det dags att lätta.
Svaga vindar idag. SO som sagt och endast 3-5 m/s. Till Morsken var det halvvind, så då pinnade det på i ca fem knop. När vi sedan skulle falla av mot Rödlöga och hissa spinnakern lossnade fallet från spinnakern när den nästa var enda uppe. Katastrof! Strumpan i vattnet och fallet kvar längst upp i masten. Bara att bärga strumpan och lägga den på däck för att torka. Fallet gick det inte att göra något åt.
Utan spinnaker fick vi nöja oss med storseglet då focken inte fyllde. Istället för en kalassegling ända till Norrtäljeviken i kanske fem till sex knop fick nöja oss med en pyssegling i tre till fyra knop. Vi hade tiden, men oj vad irriterande att inte kunna utnyttja spinnakern.
Efter mycket om och men kom vi tillslut till Norrtäljeviken. Vid Gräddö startade vi motorn för att vinden tog slut och körde ända till Marboviken.
Anita och Bosse hämtade Kerstin och Gilbert på Arlanda, så vi kunde i lugn och ro ta land, fixa spinnakerfallet och äta en god middag. Lite senare kom Anita och hela gänget ner och hämtade oss. Bosse och Anita hade plockat svamp och bjöd på kantarellmacka. Mycket trevligt!
I Norrtäljeviken är det visst aldrig lugnt. Det ska köras motorbåt fram och tillbaka, barnen försöka överrösta allt och alla, det ska fiskas konstant från alla bryggor och uddar och allmänt så gillar de motorfordon som låter mycket. Vilken skillnad från gårdagskvällen då allt var väldigt stilla och fridfullt. Norrtäljeviken är t o m stökigare än Stavsnäs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar