tisdag 17 juli 2012

120717 GBK70-Bockö/Storö

Fartyg vid Dalarö
Skönt att äntligen vara framme
Idag började vi semesterresan. Vi har en tid att passa och det är att vara uppe hos Anita på torsdag. Vi räknar med att komma dit imorgon för att kunna vara där hela dagen och fira mammas 70-årsdag.
Resan började på bästa tänkbara sätt; sol och ca fem m/s från S. Vi gick via Dalarö och lunchade under gång på Jungfrufjärden. Efter lunchen åkte spinnakern upp och vi hade mycket god fart på runt sju knop ända till början av Nämndöfjärden. Här tornade åskmolnen upp sig och snart började det att regna. Vi tog då ner spinnakern för att inte få den blöt. Vinden tuppade av allt mer ju närmare Stavsnäs vi kom och nu började det hända roliga saker.
Vinden vred sig helt om, så istället för plattläns fick vi pinkryss. Detta höll i sig ca en kvart och sedan dog vinden fullständigt. Bara att starta motorn. Seglen fick vara kvar uppe som hjälp till motorn. Det är otroligt strömt vid Stavsnäs. Jag hade en diff mellan logg och GPS på en knop när jag gick för motor. I normala fall är logg och GPS synkade.
Mitt på Kanholmsfjärden slutade det att regna och solen bröt igenom molntäcket. Otroligt skönt. Det blåste dåligt hela vägen så vi gick för motor ända till Bockö-Storö. Här lade vi till längst ut på "mittentungan" med fören åt SSO. När vi lade till drog det lite inifrån viken, men efter ett tag tuppade det av fullständigt och allt vatten lade sig som en spegel.
Det blev varmt, så jag passade på att ta säsongens första dopp. 15 i vattnet enligt loggen, men det var skönt när man kom upp igen... Middag njöts till en helt fantastisk kväll. Luften är dock kall. Så fort solen går i moln blir det rått och ruggigt. Värmen saknas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar