fredag 27 juli 2012

120726 GBK70-"Hägerviken"

Linnea och Milou i Hägerviken
Efter en dag på land var det dags att ge sig ut igen. Denna gång tänkte vi vara ute två nätter och åka hem på lördag. Vädret har blivit bättre så dagen vi var på land led vi av värmen. Men nu skulle vi åka ut igen iaf. Mycket skönt.
Mamma och pappa skulle åka ut på en lite längre tur och vi beslöt göra sällskap så länge som vi var ute. Vi startade tidigast denna dag. Vinden var N till NO och till en början runt 5 m/s så vi fick en fin gång under spinnaker ner till Rumpudden. Där fick vi vinden lite före mycket för om tvärs, så vi tog ner spinnakern. Halvvind ner till Långbäling och sedan kryss upp till Notholmen. Här var det kö in för att få en plats, så vi kontaktade pappa och beslutade att gå till en vik på utsidan Fjärdlång som mamma och pappa kallar Hägerviken. Bara att kryssa en timme till och runda Fjärdlångs sydsida. Sedan för motor upp i kanalen. När vi kom till Hägerviken låg det en motorbåt där, men han skulle precis gå. Perfekt! När vi kom dit märkte vi dock att det drog lite, så vi kollade några platser uppe i Sjunkviken efter alternativ, men de var upptagna så vi gick tillbaka till Hägerviken och la oss där.
Mamma och pappa kom efter någon timme efter vi hade badat och tagit det lugnt ett tag. En skön solig kväll väntade med middag och fika i sittbrunnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar