söndag 22 juli 2012

120719 Marboviken - mammas födelsedag

Födelsedagsfika
Kerstin doppar fötterna
Mamma håller tacktal
Fika i sittbrunnen efter en lång men lyckad dag
Mamma fyller år idag, så vi låg stilla hos Anita och Bosse för att fira mammas 70-årsdag.
Tanken var att alla skulle sjunga för mamma när hon kom till Maren och att det skulle vara en överraskning att Kerstin/Gilbert och Hasse/Maggan skulle vara där. För att alla skulle hinna ut innan mamma och pappa kom var ordern att de skulle vara där kl 12. Nu är tålamod något som pappa inte har, så de kom så fort de kunde. Ja, ja. Panik och ändrade planer. När mamma och pappa kom vart iaf alla utom Hasse och Maggan där. Det var ett mycket uppskattat välkomnande.
Maggan och Hasse kom till fikat. Efter kaffet blev det champagne innan alla vallfärdade ner till stranden. Kerstin vadade ut till anklarna och tyckte inte det var allt för kallt. Bada hela kroppen är dock en helt annan femma. 18 grader var det visst vid bryggan. 16 möte jag upp vid båten i morse. Kerstin/Gilbert och Bosse var nyfikna på Milou och gick ner i båten. Efter ett tag skulle maten förberedas så Bosse/Anita, Jessica, jag och pappa gick upp till huset.
Till middag blev det gubbröra, fisk och ost. Har aldrig ätit gubbröra förut, men det var ganska gott. Jag har svårt för ansjovis, men ägget i gubbröran tog bort den fräna smaken. Till maten var det dags för tal. Anita höll ett till mamma som Anita, jag, Bosse och Jessica hade komponerat. Därefter tog pappa vid och tillsist mamma som tackade för en helt fantastisk dag. Jag kan inte göra annat än att hålla med. Vädret visade sig från sin bästa sida. Synd att det är så kallt i luften bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar